Vágólapra másolva!
A McLaren pilótái és csapatfőnöke összességében elégedettek a hétvégén elért második, illetve hatodik hellyel, a csapatfőnök szerint Button a dobogóra is felfért volna, ha nem kap büntetést.

"Tényleg fantasztikus volt vezetni az autót, és a verseny alatt tudtam figyelni a gumikra is. Önbizalmat ad, hogy már a szezon elején nyomást tudtunk gyakorolni Vettelre is. Ha nem rajtolok olyan pocsékul, akkor az első helyért is küzdhettem volna. Nem igazán tudom, mi történt a padlóval, de így sem volt túl rossz vezetni az autót. A verseny után alánéztem, és nagyon sérültnek tűnt. Boldog voltam, hogy be tudtam hozni a célba, nagyon igyekeztem" - nyilatkozta a csapat honlapjának a második helyen befutó Hamilton.

"Mentálisan ez volt pályafutásom egyik legkönnyebb futama. Fittebben jöttem ide, mint valaha, és izgatottan várom a malajziai futamot, amely a szezon egyik legkeményebb versenye lesz. Kíváncsi vagyok, hogy mennyit tudunk javítani a teljesítményünkön Malajziára. A mérnökeink már tudják, hol lehetne az extra teljesítményt kihozni az autóból, és ezeket a lépéseket meg is fogják tenni, amilyen hamar csak lehet. Azt hiszem, a győzelemért harcolhatunk majd Malajziában" - tette hozzá.

A McLaren másik világbajnoka, Jenson Button is elégedett volt a verseny után: Jól indult a verseny, bár meglepődtem, hogy a rajnál Petrov a belső íven elém került - jól rajtolt, és kiszorított. Ezután viszont beragadtam Massa mögé, mert rosszul jöttem ki az első kanyarból, ő lassú volt, de nehéz volt megelőzni. Mindketten jelentősen lelassultunk.

A tizenegyedik körben végre megvolt a lehetőségem az előzésre, én voltam előrébb, mielőtt befordultunk, de Massa mélyen beesett a kanyarba, és arra kényszerített, hogy szélesen vegyen, nem tudtam a saját ívemen maradni. Az áthajtásos büntetésem után újra küzdenem kellett a helyemért, ami izgalmas volt, ugyanakkor frusztrált is. Összességében viszont elégedettek lehetünk az eredményeinkkel, Lewis jó munkát végzett. Sepangra fejleszteni fogjuk az autót, még nagyon új az MP4-26, és sokat fogunk változtatni rajta" - mondta Button.

Martin Whitmarsh csapatfőnök is hasonlóan pozitívan értékelte a hétvégét.

"Az elején Lewis ott tudott maradni Sebasian Vettel mögött, de amikor megsérült az autója alja, már nem tudott látótávolságban maradni tőle. Ettől függetlenül remek versenyt futott nehéz körülmények között, másodikként ért be. Jenson keményen vezetett, de kétszer pechje volt: először, amikor az első kanyarban több helyezést vesztett, miután beragadt, aztán amikor áthajtásos büntetést kapott Felipe Massa előzéséért. Ő úgy érezte, Massa leszorította őt, ezért úgy gondolta, szabályos volt a manővere. Ha nem büntetik meg, akkor a dobogón pezsgőzhetett volna Sebastiannal és Lewisszal, de ilyen a motorsport. Ha azt vesszük, hol tartottunk néhány hete, akkor a 26 világbajnoki pont nagyon jó eredmény. Még ennél is fontosabb, hogy nagyon ígéretes alapokat nyújt az autó a továbbfejlesztéshez, a világbajnoki címért küzdhetünk vele ebben a szezonban."