Vágólapra másolva!
2010-ben azzal szerepelt sokat Korea a Forma-1-es hírekben, hogy kérdéses volt, elkészül-e egyáltalán a pálya időben. Idén inkább engedtek a jegyárakból.

Forrás: AFP

Alig két hónappal a jongami pályán rendezett Forma-1-es futam előtt még nem volt kész az elektromos hálózat, a pálya, az épületek - tehát gyakorlatilag semmi sem.

Az eső miatt késve, a biztonsági autó mögül rajtoló verseny végül izgalmasan alakult, de Korea nem a botrányokról akar hírnévre szert tenni.

Forrás: AFP

Park Joon-Young, a helyi szervezőbizottság vezetője szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, jelentősen csökkentették a jegyárakat. A versenyhétvégére átlagosan 315 ezer vonért (55 200 forint) lehet jegyhez jutni, ami lényegesen alacsonyabb a tavalyi 460 ezer vonos árnál. A legolcsóbb jegyeket 87 ezer vonért adják, míg egy éve ugyanazokért a helyekért még 128 700 vont kellett fizetni. Ráadásul márciusban ötvenszázalékos kedvezményt adnak az árakból.

2010-ben, az első dél-koreai futamra összesen 170 ezren látogattak ki, ám közülük sokan ingyenjeggyel, mert a magas árak miatt csak nagyon kevesen váltottak jegyet a futamra.

Az idei bejelentést három dél-koreai modellel tették látványosabbá.