Vágólapra másolva!
A svájci csapat autóinak hátsó szárnyát szabálytalannak találták a verseny utáni technikai ellenőrzésen.

Az újonc Sergio Pérez a hetedik, Kamui Kobajasi a nyolcadik helyért járó pontoknak mondhatott búcsút a Nemzetközi Automobil-szövetség döntése nyomán. A verseny végeredménye ezért úgy módosult, hogy Massa lett a hetedik, Sutil a nyolcadik, Buemi a kilencedik, és a szintén újonc di Resta a tizedik.

A stewardok a Sauber C30-asok hátsó szárnyát találták szabálytalannak, mert megsértették a technikai szabálykönyv 3.10.1-es, és 3.10.2-es fejezetében taglalt előírásokat. Pérezt különösen rosszul érintheti az ügy, hiszen újonc létére remekül versenyzett, leggyorsabb köre még Hamiltonénál is jobb volt, és egyedül teljesítette egyetlen kerékcserével a versenytávot.

James Key, a Sauber technikai igazgatója nem ért egyet a döntéssel. "Nagyon furcsa és kiábrándító eredményt hozott a vizsgálat. Úgy tűnik, a hátsó szárny legfelső elemének felső felülete volt a probléma, ami nem egyezik a munkát végző felülettel, ezért a szárny funkcióját tekintve lényegtelen. Természetesen ez nem jelentett semmiféle előnyt számunkra az autó teljesítményét illetően. Most ellenőrizzük az elem terveit, hogy jobban megértsük a helyzetet, szándékunkban áll fellebbezni a döntés ellen" - mondta.

Forrás: Sauber