Vágólapra másolva!
Az istálló csapatfőnöke, Christian Horner elárulta Vettel győzelme után, hogy sem az időmérőn, sem a versenyen nem használták a kinetikusenergia-visszanyerő rendszert.

Tegnap olyan találgatások indultak el, hogy a Red Bull egy újfajta, csak a rajtnál használatos KERS-szel kísérletezik, de Horner a BBC-nek a verseny után azt nyilatkozta, megbízhatósági problémák miatt döntöttek úgy pénteken, hogy kiszerelik az autókból a többiekéhez hasonló, konvencionális hibrid rendszert.

"Nem volt KERS az autónkban egész hétvégén. Nem akartuk senkinek sem elmondani, de a rajtot nézve nem is volt szükségünk rá. Pénteken kipróbáltuk, de nem voltunk boldogok a megbízhatóságával, potenciális kockázatnak értékeltük, ezért mindkét autóból kiszereltük, és nem versenyeztünk vele" - mondta.

"Ez egy bonyolult rendszer. Érdekes technológia, de Adrian (Newey, a főtervező- a szerk.) nem köt kompromisszumokat miatta az autó aerodinamikájában. A KERS-nek illeszkednie kell a formába, és ez elég nagy kihívásokat hozott magával."

Horner azt is elárulta, hogy Webber futóműproblémával, és ebből következően fokozott gumikopással küzdött, ezért nem tudta felvenni az élmezőny tempóját.

Forrás: AFP