Vágólapra másolva!
Jose Ramon Carabante, a Hispania Racing tulajdonosa elismerte, súlyos anyagi problémák is közrejátszottak abban, hogy nem tudtak rajthoz állni Melbourne-ben, ugyanakkor szerinte a Lotust és a Virgint is maguk mögé utasíthatják a szezon végére.

Az Ausztrál Nagydíjon az időmérőn elért eredményeik alapján a két Hispania nem felelt meg a 107 %-os szabálynak, ezért nem indulhattak a versenyen. A csapatnál egyelőre nagy a bizonytalanság a jövőt illetően, ennek ellenére komoly célkitűzéseik vannak.

"Ha olyan költségvetésünk lenne, mint a többi csapatnak, biztosan elindulunk a nyitófutamon, 3000 tesztkilométerrel a hátunk mögött" - nyilatkozta Carabente a spanyol Cadena Ser nevű rádiónak. " Csakúgy, mint tavaly, későn kezdtük el az új autó fejlesztését anyagi gondok miatt. Közel voltunk egy szponzori megállapodáshoz, de végül nem lett belőle semmi."

A tulajdonos azt is elárulta, hogy sokáig tárgyalásban voltak a 2009 végén megszűnt Toyota csapattal a fejlesztéseik megszerzéséről, de az üzlet végül füstbe ment az utolsó pillanatban.

"Ezután reális célokat tűztünk ki magunk elé a meglévő költségvetésünkkel."

A HRT idei költségvetése nagyjából 45 millió euró, ennek fényében Carabente szerint szép teljesítményt nyújtottak Ausztráliában. "Liuzzi tizenegy kört tett meg az Albert Parkban, ha húszat ment volna, szinte biztos a kvalifikációja. Csak 1,7 másodperc választott el minket ettől, ami annak fényében, hogy nem is tudtunk a sebességünkre koncentrálni, csoda."

Carabante hozzátette, a tervek szerint már Malajziában használni tudják a 2011-es új orrkúpot, illetve a májusi "hazai" Spanyol Nagydíjon egy új aerodinamikai csomaggal állnának ki. "Ez már elég lehet ahhoz, hogy megelőzzük a Virgint és a Lotust. Tavaly sokkal rosszabb helyzetben voltunk, mégis a nálunk kétszer nagyobb költségvetéssel működő Virgin előtt tudtunk végezni, és csak egy baleseten múlt, hogy a Team Lotust nem előztük meg a bajnokságban."

Forrás: Hispania Racing