Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton nem szeretné a Red Bullban folytatni pályafutását. A brit világbajnok pilóta szerint a Red Bull nyomába sem érhet a McLareneknek vagy a Ferrariknak.

Az utóbbi napokban napvilágot látott hírek szerint Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Lewis Hamilton elsőként hozzájuk fog bekopogtatni, ha idén sem sikerülne jó eredményeket elérnie jelenlegi csapatában.

Kedden Hamilton határozottan cáfolta ezeket a híreszteléseket. Szerinte ugyanis a Red Bull nem lesz képes a Forma-1 állandó szereplőjévé válni, mint a McLaren vagy a Ferrari.

"Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy a McLaren és a Ferrari soha nem hagyja, hogy ez megtörténjen. A Red Bull üdítőgyártó vállalat, nem pedig autógyár. Egy italgyár áll a McLaren és a Ferrari történelmével szemben. Nem tudom, milyen céljaik lehetnek. A mi cégünk azért dolgozik, hogy olyan nagy autógyártó legyen, mint például a Ferrari. Az istállónk pedig már időtlen idők óta itt van a mezőnyben, igazi versenycsapat - fogalmazott Hamilton.

Hamilton a rivális istálló versenyzőit sem kímélte."Nekem úgy tűnik, hogy a Red Bull igazi egyszemélyes csapat. Mark ott van még, ugye? Nálunk sokkal kellemesebb a hangulat, mint a Red Bullnál"- mondta 26 éves világbajnok.