Vágólapra másolva!
A McLaren kedden púpos orrkúppal küldte ki Jenson Button autóját a katalán versenypályára.

Nemcsak a púp ténye váltott ki nagy érdeklődést a bokszutcában, hanem az is, hogy jobbra és balra kék-két kábel lógott ki belőle, amelyek a friss fejlesztésű első szárnyak széleihez voltak rögzítve. Feltehetően a flexibilis szárnyak hajlékonyságát vagy a két oldalra ható erőket mérték vele, de erről semmiféle információt nem árult el a wokingi csapat.

Az istálló hivatalos tájékoztatása szerint a púpos orrkúp csak tesztelési célokat szolgál, a versenyeken nem fognak megjelenni vele.

Kedden Button elsősorban az MP4-26 egyensúlyának javítására koncentrált, mivel a korábbi teszteken nem haladtak túl jól a beállításokkal. Délelőtt rövidebb etapokat teljesített, délután pedig a hosszabbakra koncentrált a brit pilóta, és a bokszutcai munkát is gyakorolta a csapattal. Bár elértek fejlődést, Button szerint még van hová javulni: "Meg lennék lepve, ha Ausztráliában tartani tudnánk a Red Bull és a Ferrari tempóját. Ha azonban mi lennénk a harmadik leggyorsabbak, az jó kezdő helyzet lenne a szezon egészét tekintve" - nyilatkozta a nap végén.

Szerdán már Lewis Hamilton ült autóba, az ő autójának orráról reggel eltűnt a púp. Csütörtökön szünnapot tart az istálló, nem fognak kimenni a pályára, mert a bokszban fogják beépíteni az autóba a gyárból érkező új alkatrészeket.