Vágólapra másolva!
A Gazzetta dello Sport című napilap jelentése szerint veszélybe került a Forma-1-es Olasz Nagydíj megrendezése.

Monzai állampolgárok egy csoportja 2001-ben nyújtott be panaszt az Autodromo di Monza üzemeltetői ellen, amelyben a pálya környékén, rendezvények idején tapasztalható nagy zajt kifogásolták. Az ítélet mostanra született meg, egy milánói bíróságon: a döntés szerint a jövőben a különböző futamok, illetve tesztelések alatt bizonyos meghatározott zajszintet nem lehet túllépni.

A Gazzetta dello Sport szerint amennyiben a pálya tulajdonosai nem tesznek erőfeszítéseket a zajcsökkentés érdekében, veszélybe kerülhet a Forma-1-es futam megrendezése is.

"Az újságokból értesültünk a döntésről" - nyilatkozott Giorgio Beghella Bartoli, a pálya főnöke. "Amint minden adat a kezünkbe kerül, eldöntjük, hogyan tovább, bár igazság szerint a törvényben lefektetett határokat mindig tiszteletben tartottuk. Ez így lesz a későbbiekben is."

A versenynaptárhoz kapcsolódó hír, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) engedélyezte, hogy felcseréljék a szuzukai és sanghaji nagydíj időpontját. Ez azt jelenti, hogy 2006. október 1-jén kerül sor a kínai versenyre, míg egy héttel később, 8-án rendezik Szuzukában a világbajnoki sorozat utolsó előtti futamát. A hely és időpontcserét a két ország motorsportszövetsége közösen kezdeményezte, az okokra azonban az FIA közleménye nem tért ki.

A tervezett 2006-os versenynaptár:
március 12.: Bahreini Nagydíj
március 19.: Malajziai Nagydíj
április 2.: Ausztrál Nagydíj
április 23.: San Marinó-i Nagydíj
május 7.: Európa Nagydíj
május 14.: Spanyol Nagydíj
május 28.: Monacói Nagydíj
június 11.: Brit Nagydíj
június 25.: Kanadai Nagydíj
július 2.: Amerikai Nagydíj
július 16.: Francia Nagydíj
július 30.: Német Nagydíj
augusztus 6.: Magyar Nagydíj
augusztus 27.: Török Nagydíj
szeptember 10.: Olasz Nagydíj
szeptember 17.: Belga Nagydíj
október 1.: Kínai Nagydíj
október 8.: Japán Nagydíj
október 22.: Brazil Nagydíj - tárgyalás alatt