Vágólapra másolva!
Tiago Monteiro lesz jövőre a holland Christijan Albers csapattársa a Forma-1-es Midland-istállónál.

A legfontosabb kérdések eldőltek a Jordan-utód Midlandnél, Christijan Albers mellé Tiago Monteirót szerződtette Alexander Shnaider együttese. A portugál legalábbis azt állítja, hogy csütörtök este aláírta szerződését, a részletekről azonban nem kívánt nyilatkozni.

Monteiro hetek óta biztos befutónak tűnt a Midlandnél, szerepléséért ugyanis fizet, mégpedig keményen. Egyes hírek szerint 10-12 millió eurót, ezt ráadásul a portugál kormány teszi a zsebébe, hiszen az állami olajtársaság, a Galp pénzeli. A székre szintén pályázó Narain Karthikeyan menedzsmentje ezzel az ajánlattal nem tudott versenyezni, az indiai a héten be is jelentette, hogy jövőre nem versenyez a Forma-1-ben.

"Ebben a sportágban sosem lehet biztosra venni egy szerződés megkötését" - fogalmazott Monteiro az Autosport-Atlasnak. "Nagyon megkönnyebbültem, hogy végre aláírtam a papírokat, lélekben már készülök a téli tesztekre. Most jobb helyzetben vagyunk, mint az idei szezon előtt, előbb tudjuk megkezdeni a felkészülést, ráadásul egy év tapasztalata is a hátunk mögött van."

Monteiro elárulta, hogy a Williamstől volt tesztpilótai ajánlata (persze, mert a kék-fehérek pénzes embert keresnek...), ezt azonban nem fogadta el, mert "az ő korában versenyezni kell". A Midland egyik szóvivője tagadta a megállapodást, szerinte a következő napokban "semmilyen bejelentés nem lesz." Sőt: "Monteiro szerződése csak akkor hivatalos, mikor mi azt mondjuk, hogy hivatalos!"