Vágólapra másolva!
Valószínűleg az elemi felháborodás hatására is, de visszakozott Benigno Bartoletti, a Forma-1-es Ferrari csapat volt orvosa: állítása szerint sohasem mondta, hogy az autósport elitkategóriájának főszereplői közül körülbelül minden harmadik rendszeresen kokainnal él.

"Az interjút készítő személy megváltoztatta a mondandómat, kiragadta azt a szövegkörnyezetből, hogy szenzációsabb legyen a tartalma. Csak annyit állítottam, hogy a Forma-1-ben is létezhet doppingolás, ennek fennáll a veszélye. De nem biztos, hogy doppingszereket használnak, ebben az esetben jönnek szóba a kábítószerek, mint például a kokain" - mondta a 68 éves szakember az El Carabobeno című kolumbiai lapnak.

Hozzátette, egyben megismételte december végi kijelentését, hogy a szer hatása mintegy 90 percig tart ki, ezalatt a pilóták a megszokottnál gyorsabban reagálnak az ingerekre. "Ennél többet azonban én sem tudok, csak kételyeimnek adtam hangot, nincs bizonyítékom arra, hogy bárki is használná a kokaint. De csak akkor lehetünk biztosak, ha a jelenleginél is több doppingvizsgálatot végeznének a futamokon" - így Bartoletti.

Az orvos december végi nyilatkozatára a pilóták közül az ausztrál Mark Webber (Williams-BMW) reagált, meglehetősen ingerülten utasítva vissza a vádat. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi bizottságát vezető Sid Watkins professzor pedig azzal is érvelt, hogy a tavalyi doppingtesztek kivétel nélkül negatív eredménnyel zárultak a Forma-1-ben.