Vágólapra másolva!
Ross Brawnt, a Forma-1-es Ferrari-istálló technikai igazgatóját igencsak magabiztossá tette, hogy Michael Schumacher négyből négyet nyert idén, ki is jelentette: csapata az összes futamon be akarja gyűjteni az első helyet.

Michael Schumacher alatt nem akar elromlani a Ferrari. Az egy dolog, hogy a hatszoros világbajnok az idény eddigi összes futamát megnyerte, de tűzpiros versenygépének sorozata sokkal régebb óta tart: a 2001-es hockenheimi viadal óta egyszer sem ment tönkre! Ross Brawn technikai igazgató szerint a széria nyújtható még. "Nem is lehet más a célunk: mind a 18 futamot meg akarjuk nyerni" - jelentette ki a brit.

"Persze, merész dolog lenne azt állítani, hogy sikerülni is fog a tervünk, bármikor becsúszhat valami baki. Meg aztán vannak olyan pályák, ahol nem teszteltünk télen, így a versenyig nem tudhatjuk, melyek az ideális beállítások."

Hockenheimben és a Hungaroringen tavaly kifejezetten gyengélkedett a Ferrari, Brawn szerint az ilyen "sötét foltokat" kell eltüntetni. "Hockenheimben és Mogyoródon valóban nagyon gyengén muzsikáltunk, muszáj lesz - például ezekre a pályákra - kitalálnunk valamit. Csak hát tesztek híján nehéz kiötölni, mit rontottunk el, így csak elviekben lehetséges, hogy az összes futamot győzelemmel zárjuk." Brawn beszélt még arról, hogy a gumik eldönthetik az idei szezont, ezzel kapcsolatban pedig megemlítette, hogy a Ferrarinak szorosabbra kellene fűznie együttműködését a Bridgestone-nal.

Schumacher szerint eléggé valószínűtlen, hogy a hátralévő 14 futamon 14-szer nyerjen. "Ez itt a Forma-1, ahol az összes csapat kőkeményen dolgozik autója tökéletesítésén. Már a következő versenyen felborulhatnak az erőviszonyok, így megy ez évről évre. Ha ezzel nem lennénk tisztában, nem értünk volna el ekkora sikereket. Jó lenne százszázalékos teljesítménnyel nyerni, de erre a minimálisnál is kisebb az esély" - mondta a realista Schumacher.