Vágólapra másolva!

Bíróság dönt a kémkedő Ferrari-mérnökök sorsáról

A modenai államügyészség vádindítványt nyújtott be a Forma-1-es Ferrari-istálló két, Toyotához igazolt exmérnöke ellen.

Először múlt év áprilisában kürtölte tele a világsajtót Jean Todt azzal, hogy együttesétől ismeretlenek adatokat tulajdonítottak el. A nyomozás azonnal megindult, a hatóságok figyelme hamar három, a Toyotához igazolt mérnök személye felé fordult: a La Gazzetta dello Sport című napilap beszámolója szerint egyikük ellen nem találta megalapozottnak a gyanút a modenai államügyészség, Angelo Santini és Mauro Iacconi ellen viszont vádat emelt.

Az egykori alkalmazottak lakásában, valamint a Toyota irodáiban is tartott házkutatásokat az olasz és német rendőrság, az istálló azonban az idei esztendő elején leszögezte, "a nyomozás volt Ferrari-alkalmazottak, nem pedig a Toyota ellen folyik". A kölni nyomozók az adatok kiértékelésére után nem is találtak semmi arra utaló nyomot, hogy valóban a Toyota birtokába jutottak volna bizalmas adatok a Ferrari világbajnok autójáról, így érintettségüket nem is vizsgálták tovább.

A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, a vizsgálatok során a gyanúsítottakkal szemben sem került elő semmi igazán kompromittáló, szakértők szerint meglepő a modenai államügyészség lépése. Az eljárás várhatóan jövő tavasszal kezdődik.