Vágólapra másolva!

A 31. életévét szerdán betöltő Coulthard autója eddig nem remekelt, az idénynyitón váltó-, a második futamon motorhiba miatt állt meg. Mindennek tetejébe DC vetélytársai nem tétlenkedtek, Michael Schumacher 14, Juan Pablo Montoya 12, Ralf Schumacher 10 pontot gyűjtött eddig.

A skót pilóta bízik benne, hogy a Mercedes javított a megbízhatóságon, s így megismételheti egy évvel ezelőtti diadalát. "Bár nehezen kezdtem a szezont, a McLaren-Mercedes győzelemre esélyes autót ad nekem. Mindannyian nagyon keményen dolgozunk a megbízhatóságon, természetesen szeretnék győzni, de elsősorban a pontszerzésre kell koncentrálnom" - fejtegette Coulthard.

Martin Whitmarsh, a McLaren ügyvezető igazgatója hozzátette: "Azon vagyunk, hogy összehozzuk a versenyképes teljesítményt a megbízhatósággal. A héten Barcelonában már bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk erre, azt a formát kell átmentenünk a versenyre."

A Mercedest kemény kritikák érték a sepangi nagydíj után, ahol mindkét McLaren motorja tönkrement. Azóta Stuttgartban és az Ilmor brixworth-i gyárában ezen a problémán dolgoztak. "Az előző GP motorhibái után újra a megbízhatóság a fő célunk" - mondta a Mercedes-Benz sportrészlegének főnöke, Norbert Haug.

Ujlaky István

Ajánlat:

A Brazil Nagydíj

Korábban:

Múlóban Coulthard vb-esélyei

Fórum: