Vágólapra másolva!
Nagyon jól érezte magát Michael Schumacher a gokart-világbajnokság utolsó, kerpeni futamán. A német pilóta ugyan csak az egyik futamban jutott fel a dobogóra, a másikban motorhiba miatt kiesett, elmondása szerint ugyanúgy élvezte a versenyzést, mint gyermekkorában.

"Újra hatalmas kihívás volt versenyezni" - mondta Schumi, miután a szombati esős edzést követően a vasárnapi, 23 körös viadalon a 15. körben motorhiba miatt feladni kényszerült a versenyt. A világbajnoki címet a 19 éves olasz Vitantonio Liuzzi szerezte meg.

"Élvezettel néztem a versenyt, olyan volt, mintha 12 évvel korábbra repültem volna vissza az időben" - lelkendezett Willi Weber, aki nemcsak Michael, de Ralf Schumacher menedzsere is, és aki még láthatta mindkét fiút versenyezni a "családi" pályán. Maximilan Götz, a verseny egyetlen német pilótája meghatottan nyilatkozott Schumi viselkedéséről: "Hihetetlen, hogy igazi csapattársként beült közénk és velünk versenyzett."

De a legboldogabb talán Michael mamája, Elisabeth volt, aki riporteri kérdésre csak annyit mondott: "Nagyszerű érzés volt végre ismét a fiammal reggelizni..."

Pincési László

Korábban: