Vágólapra másolva!
Futamonként csaknem tízmillió televíziónéző látta Németországban a Forma-1-es versenyeket, s ez az átlag nagyobb, mint a legnézettebb futballmérkőzés mutatója. A legtöbben, 14 millióan a Brazil Nagydíjra voltak kíváncsiak.

Fotó: Reuters

A Schumacher-testvérek nagyot lendítettek
a német F-1-rajongáson

- Immár a Forma-1 a legnézettebb sport Németországban és nem a labdarúgás - jelentette ki Hans Mahr, az RTL információs igazgatója. - Az autós gyorsasági világbajnokság versenyeit általában többen nézték, mint a német válogatott mérkőzéseit.

A 17 Grand Prix közül kilenc esetében a nézőszám meghaladta a tízmilliót. Idén a futballmérkőzések közül az Anglia-Németország világbajnoki selejtező volt a legnézettebb, 9,70 millióval.

A brazil verseny után az indianapolisi Egyesült Államok Nagydíja (13,09 millió), majd az Európa GP (11,91) következik a sorban. A Magyar Nagydíj a 11. helyen áll, a mogyoródi futam 9,58 millió tv-nézőt vonzott a készülékek elé Németországban.

A brit Jenson Button lett a vasárnap befejeződött Forma-1-es világbajnokság legjobb újonca, míg a legtöbbet fejlődött csapat díját az Arrows-Supertec kapta.

A 20 éves Button 12 ponttal a 8. helyen végzett, ennek ellenére a BMW-Williams tehetséges pilótája a következő két idényben nem marad az istállónál, mert kölcsönadták a Benettonnak.

Az Arrows a konstruktőrök versenyében hetedik lett 7 ponttal, és ez nagy előrelépés a tavalyi egypontos teljesítményhez képest. Az F1 Racing magazin díjának odaítélésénél ugyanakkor számításba vették azt is, hogy a csapat két pilótája, a spanyol Pedro de la Rosa és a holland Jos Verstappen, valamint a vezetőség az egész szezon során remek kapcsolatot tartott fenn a sajtóval.

(MTI)

Korábban:

A rajtnál kiugró Mika Häkkinen 10 mp-es büntetést kapott, így Michael Schumacher David Coultharddal vívott izgalmas üldözőversenyt az évezred utolsó Forma-1-es futamgyőzelméért. A malajziai trón végül Schumié lett, akinek csapattársa, Rubens Barrichello zárt még dobogón.