Vágólapra másolva!
Bár még hét év hátravan a nagy eseményig, Roger Federer máris arról álmodozik, hogy aranyérmet nyer a 2012-es londoni olimpián, amelynek teniszversenyeit kedvenc pályáján, Wimbledonban rendezik majd.

"Ahogy megtudta, hogy London kapta a rendezés jogát, felhívott a nyaralásáról, és lelkendezett. Azt kérdezte: mama, el tudod képzelni, hogy éppen Wimbledonban rendezik majd az olimpiát?" - mondta az angol nyílt bajnokság háromszoros győztesének édesanyja, Lynette, aki azt is elárulta: az évek múlására figyelmeztetve próbálta lecsillapítani fiát, de az ellenállt, hiszen az ötkarikás játékok idején még csak 30 éves lesz, tehát akár esélye is lehet a győzelemre.

Tavaly Federer három Grand Slam-tornát is megnyert, egyedül a Roland Garroson nem sikerült diadalmaskodnia. Amennyiben Párizs nyerte volna el a 2012-es rendezési jogot, itt bonyolították volna le a sportág küzdelmeit. "Nem hiszem, hogy ez ellenére lett volna, de az a lehetőség, hogy Wimbledonban a hazáját képviselheti, különleges érzésekkel tölti el" - tette hozzá a mama.

Az olimpiai aranyérem azon kevés trófeák közé tartozik, amely még hiányzik a 23 éves, világranglista-vezető svájci csillag gyűjteményéből, tavaly Athénban nagy meglepetésre már a 2. fordulóban búcsúzott.