Vágólapra másolva!
Az amerikai Venus Williams nyerte a női egyest az angol nyílt teniszbajnokságon, miután a döntőben három játszmában, 2 óra 45 perc alatt 4:6, 7:6 (7-4), 9:7-re győzött honfitársa, Lindsay Davenport ellen, s ezzel 2000 és 2001 után harmadszor diadalmaskodott Wimbledonban.

A nyitó szettet 33 perc alatt nyerte meg az 1999-ben bajnok Davenport, aki elsősorban remek adogatásaival és kőkemény tenyereseivel operált. V. Williams megpróbálta "futtatni" ellenfelét, ám ő sikerrel hárította a támadásokat.

A folytatásban (54 p) nagy adok-kapok alakult ki a gyepen, mindketten egy-egy alkalommal nyerték el egymás adogatását és végül a rövidítés döntött: V. Williams gyorsan elhúzott, Davenport csak szépíteni tudott, s ezzel egyenlő lett az állás.

A maratoni hosszúságú utolsó felvonás (1 óra 18 p) óriási csatát hozott. Davenport az ötödik játékban törte meg V. Williams ellenállását és 4:2-es vezetéshez jutott, sőt, két labdája is volt az 5:2-höz, ám ellenfele nem adta fel, ő is brékelt. Ezt követően Davenport ápolást kért, a vállát fájlalta.

A tizedik gémben eldőlhetett volna az összecsapás: az első helyen kiemelt amerikai meccslabdához jutott, azonban az idősebbik Williams testvérnek helyén volt a szíve, s hárította azt. A szett 15. játékában Davenport megroppant: elveszítette adogatását, s ez végzetes volt számára, mert a következő gémben V. Williams három mérkőzéslabdához jutott. Az elsőt még védte ellenfele, ám a másodikkal - egy bődületes tenyeressel - már nem tudott mit kezdeni.

V. Williams fogadta ellenfele kissé szomorkás gratulációját, később örömében térdre rogyott, majd ugrabugrálni kezdett boldogságában.

női egyes, döntő:
Venus Williams (amerikai, 14.) - Lindsay Davenport (amerikai, 1.) 4:6, 7:6 (7-4), 9:7

férfi páros, döntő:
Stephen Huss, Wesley Moodie (ausztrál, dél-afrikai) - Bob Bryan, Mike Bryan (amerikai, 2.) 7:6 (7-4), 6:3, 6:7 (2-7), 6:3