Vágólapra másolva!
Andre Agassi sérülés miatt nem indul a hétfőn kezdődő wimbledoni nyílt teniszbajnokságon. A 35 éves amerikai klasszis - aki 1992-ben nyerni tudott a szigetországban - egy faxban értesítette döntéséről a szervezőket, de nem közölte, hogy milyen jellegű sérüléssel bajlódik. A világranglista hatodik helyén álló teniszező - aki nyolc Grand Slam-diadallal büszkélkedhet - tavaly sem tudott elindulni a wimbledoni viadalon.

Ugyancsak jelezte távolmaradását a londoni szupertornától a csuklóproblémákkal küszködő amerikai Mardy Fish, a lábsérüléssel bajlódó Mariano Zabaleta, valamint a szintén argentin Juan Ignacio Chela, a spanyol Carlos Moyá és az argentin Gaston Gaudio is.

A hölgyeknél Justine Henin-Hardenne úgy gondolja, akkor van a legnagyobb esélye megnyerni a versenyt, ha kihagyja a Wimbledont megelőző füvespályás viadalokat.

"Nagyon sok meccsem volt az elmúlt hetekben. Nem akarom még egyszer ugyanazt a hibát elkövetni, mint a múltban. Szeretnék frissen pályára lépni Londonban" - mondta a hosszú betegség és sérülés után március végén visszatért belga klasszis, aki a hónap elején megnyerte a Roland Garrost, s az idén még további három WTA-tornát nyert egyesben.

Edzője, Carlos Rodriguez büszke, az önmagát munkamániásnak valló tanítványára, hiszen Henin-Hardenne a saját kárán, de végül megtanulta, mikor kell pihennie, s ezért hagyta ki a múlt heti, birminghami, illetve a vasárnapig tartó Eastbourne-i tornát.

A belga teniszező szenzációs, 24 mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatának köszönhetően feljött a világranglista hetedik helyére, pedig áprilisban még a legjobb negyvenben sem volt. A 23 éves csillag eddig négy alkalommal indult a tenisz-szentélyben, legjobb eredményét 2001-ben érte el, amikor egészen a döntőig jutott, ám az amerikai Venus Williams 6:1, 3:6, 6:0-ra legyőzte.