Vágólapra másolva!
Erőteljes kételyek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy az egykori világelső teniszezőnő, Martina Hingis folytatni óhajtja-e pályafutását. A 22 esztendős svájci nem nevezett a sydneyi tornára, egyik kedvencére.

Martina Hingis hagyományosan a sydneyi viadalon szokta az utolsó simításokat elvégezni játékán az év első Grand Slam-tornája, az Australian Open előtt, a 2003-as verseny indulói között azonban hiába keresik hívei a nevét. Az egykori világelső ugyanis nem kíván indulni a 2000-es olimpia helyszínén, ez a tény pedig erősen kérdésessé teszi, hogy folytatja-e valaha profi karrierjét. A sydneyi versengés hosszú ideje a kedvencei közé tartozik, háromszor is nyerni tudott itt, mindenképpen jelzésértékű, hogy jövőre inkább pihen a játék helyett.

"Az utolsó, Martinától érkezett jelzések szerint indul városunkban - nyújtott (volna) reménysugarat Craig Watson tornaigazgató. - A WTA (női szövetség) azonban arról tájékoztatott minket, hogy ne nagyon reménykedjünk abban, hogy a verseny kezdetéig összeszedi magát."

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

Emlékezetes, Hingis idén májusban bokaműtéten esett át, s sérülése utáni visszatérése nem sikeredett éppen a legparádésabbra. Olyan játékosoktól szenvedett megalázó vereségeket, akiket álmából felkeltve, félig csukott szemmel is illett volna levernie. Októberben neki is elege lett a kínos zakókból, s nagy dérrel-dúrral bejelentette, neki bizony most egy kis pauzára van szüksége, hogy letisztázza magában, mit is szeretne a jövőben csinálni. Azzal, hogy Sydneybe nem utazik el, erősen megnő annak a valószínűsége is, hogy a melbourne-i Grand Slam-viadalon sem vesz részt.

Mondjuk felettébb unja már, hogy közel három éve egyetlen GS-trófeát sem emelhetett a magasba, hiába erőlködik, a végső siker kapujában vagy elbukik, vagy el sem jut odáig. A múlt hónapban hat év után először az első tízből is kicsúszott a világranglistán. "Nem hinném, hogy számomra eredmény lenne egy negyed- vagy elődöntő elérése - mondta még korábban Hingis. - Ennél én sokkal jobb vagyok, ezért amíg nem érzem úgy, hogy tornát nyerhetek, a versenyek közelébe sem megyek."