Vágólapra másolva!
A tervezett három tenisztorna helyett két rangos eseményre kerül sor a héten. A férfiak Párizsban, a hölgyek Münchenben mérik össze erejüket - itt indul utoljára a visszavonuló Anke Huber -, míg a másik WTA-torna, a surabayai Wismilak International, a bizonytalan politikai helyzet miatt elmarad.

A férfiak Masters-sorozatának következő állomása Párizs lesz, ahol a legjobbak 2,95 millió dollárért szállnak harcba. A tavalyi versenyt az orosz Marat Szafin nyerte, a fináléban 3:6, 7:6, 6:4, 3:6, 7:6-ra győzte le az ausztrál Mark Philippoussist. A párosok között a Daniel Nestor, Kevin Ullyett kettős diadalmaskodott ők a Thomas Shimada, Myles Wakefield párost verték 7:6, 7:5-re.

Az idei viadal első számú kiemeltje természetesen a világelső, brazil Gustavo Kuerten, akit az ausztrál Lleyton Hewitt, a spanyol Juan Carlos Ferrero, az orosz Jevgenyij Kafelnyikov, a címvédő Marat Szafin, a francia Sebastien Grosjean, a német Tommy Haas és a brit Tim Henman követ. Ami a sorsolást illeti, Kuerten semmivel sem lehet boldog, hiszen a szeptemberi US Open óta nem nyert mérkőzést, ráadásul az ő ágán van most Bohdan Ulihrach, Sjeng Schalken, Andy Roddick, Goran Ivanisevic és Marat Szafin is. Miután erőnyerőként az első fordulóban még lelátóról nézheti az eseményeket, lesz ideje megfigyelni 2. fordulóbeli ellenfelének, a Schalken-Roddick meccs győztesének formáját.

A párizsi viadal selejtezőjében elindult a magyar Sávolt Attila is, aki az első körben még legyőzte az orosz Juzsnyijt (7:6, 5:7, 6:2), ám a belga Rochus már kemény falatnak bizonyult (1:6, 6:3, 6:4).

A hölgyek legjobbjai Münchenben, a Sanex-viadalon randevúznak egymással, ahol 3 millió dollár a tét. Venus Williams csuklósérülése nem jött rendbe, így ő kihagyja a versenyt, csakúgy, mint a műtét után lábadozó Martina Hingis, és az 1993-as hamburgi merénylete óta Németországban nem játszó Monica Seles. Hazai nézők előtt készül a hivatalos búcsúra Anke Huber, aki bejelentette, ez lesz utolsó versenye. A német hölgy az első fordulóban a belga Justine Henin ellen kezd. Az első forduló érdekesebb párosítása: Capriati - Magdalena Maleeva, Testud - Mauresmo, Henin - Huber, Farina - Serena Williams, Gyementyijeva - Clijsters, Coetzer - Davenport.

A hét másik viadalát, az indonéziai Wismilak Internationalt elhalasztották. A surabayai szervezők azzal indokolták a 170 ezer dolláros torna halasztását, hogy az Afganisztán elleni katonai akciók miatt nem biztonságos a politikai helyzet.

Pincési László

Korábban:

Huber jövőre búcsút int