Vágólapra másolva!

A Dokic-botrány folytatódik<br/>

Két nappal a találkozót követően sem csitult a botrány Jelena Dokic körül, aki hétfőn rendkívül nagyképűen és gorombán nyilatkozott az Australian Openen őt legyőző Kuti Kis Ritáról.

Fotó: Reuters

Kuti Kis: "A lényeg, hogy győztem"

- Azt mondják, hogy egy kalapból húzzák ki a neveket, de én úgy gondolom, ez nem igaz - fogalmazott a belgrádi születésű tinédzser.

A 16 éves teniszező véleménye természetesen nem tetszik a nemzetközi szövetség illetékeseinek, akik magyarázatot kérnek a nyilatkozatra.

- Ez nevetséges állítás. Kifogástalanok a sorsolások, senki sem panaszkodhat - fogalmazott Jim Fuhse, a WTA Tour szóvivője, aki szerint a Grand Slam-versenyeket irányító bizottság dönthet az esetleges újabb büntetésről.

A játékostársak közül először az amerikai Lindsay Davenport nyilatkozott Dokic újabb bizarr kijelentéséről.

- Sokkoltak Jelena szavai. Ez a legostobább kijelentés, amit valaha hallottam - fogalmazott a korábbi világelső.

Fotó: Reuters

Kurnyikovának tetszett Kuti Kis játéka

- Nem a semmiből érkezik az a játékos, aki pályára lép egy Grand Slam-tornán - fogalmazott Kurnyikova, aki emellett megdicsérte Kuti Kis Ritát. - Nagyszerű keze van, s hétfőn kiválóan teniszezett.

A versenytől szerdán elbúcsúzó magyar teniszező találó választ adott az egyik helyi napilapban: "Nem érdekel, hogy Dokic mit mondott a mérkőzés után. Az a legfontosabb az, hogy én nyertem."

A jugoszláv származású teniszezőnő édesapja szintén "nem pihent" szerdán: összetűzésbe keveredett az őt és lányát követő ausztrál televíziós forgatócsoporttal. A Seven Network munkatársai Jelena Dokicot akarták szóra bírni a WTA-t bíráló kijelentéseivel kapcsolatban, amikor a Melbourne Hotel előtt a papa odalépett hozzájuk, s összetörte az egyik mikrofont. A dühös férfi ezután 500 ausztrál dollárt ajánlott a már elkészített felvételeket tartalmazó kazettáért. Damir Dokic csak a rendőrség fellépése után adta vissza a mikrofon maradványait.

A harcias férfi tavaly már a lapok címlapjára került botrányos viselkedése miatt: Birminghamben rendőrök vezették ki őt a nézőtérről, amikor lánya mérkőzése közben - ittas állapotban - a nézőket és a nemzetközi szövetséget sértő mondatokat ordított.

(MTI)

Korábban:

Továbbjutott Kuti Kis Rita az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság (Australian Open) első fordulójából. A magyar teniszezőnő a világranglistán 39. ausztrál Jelena Dokicot győzte le három szettben.