Vágólapra másolva!
A mexikói Erik Morales sikerekben gazdag pályafutása első idő előtti vereségét szenvedte el, amikor magyar idő szerint vasárnap hajnalban a fülöp-szigeteki Manny Pacquiao technikai KO-t mért rá a WBC nemzetközi bajnoki címéért kiírt mérkőzés tizedik menetében.

A profi ökölvívás két állócsillaga tavaly tavasszal feledhetetlen csatát vívott egymással, akkor a Rettenetes becenévvel illetett mexikói valamivel jobbnak bizonyult. A visszavágó méltó folytatása volt az első felvonásnak, ám ezúttal nem ment végig az ütközet. Morales a jó kezdés után ponthátrányba került, a hatodik menettől pedig már nem igazán volt képes tartani a Pacquiao diktálta szédületes iramot. A tizedik menetre elfogyott az ereje, és miután az első leütést követően a filippinó éhes vérebként rávetette magát a megsebzett prédára, a mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmet.

A meccset követő sajtótájékoztatón csak Pacquiao jelent meg, Moralest kórházba kellett szállítani. "Imádkozom, hogy ne szenvedjen károsodást" - nyilatkozta sportszerűen a győztes, aki övének megtartása mellett hivatalos kihívója lett Marco Antonio Barrerának, akit egyszer már szintén darabokra szedett a ringben.