Vágólapra másolva!
Jelentős jubileumhoz érkezett Európa egyik legnagyobb, legjelentősebb amatőr ökölvívó viadala, a Bocskai István-emlékverseny, amelyet február 1-4. között immár ötvenedszer rendeznek meg Debrecenben.

A viadal apropóján Debrecenben tartott sajtótájékoztatón elhangzott, az idei erőpróbán is a korábbi évekhez hasonlóan nívós mezőny lép ringbe, hiszen az eddigi nevezések alapján tizenhat ország - Ausztrália, Ciprus, Horvátország, India, Irán, Litvánia, Moldávia, Németország, Olaszország, Örményország, Románia, Svájc, Szíria, Szlovákia, Törökország és Magyarország - 160 versenyzője küzd tizenegy súlycsoportban, a Hódos Imre-sportcsarnokban. A viadalon a magyar válogatottaknak kötelező a részvétel.

Papp László, az MÖSZ főtitkára kiemelte, két ország - Németország és Ausztrália - versenyzői első alkalommal vesznek részt a Bocskain, amelyre több ország nevezését is vissza kellett utasítaniuk. Meghívták Debrecenbe az európai szövetség frissiben megválasztott elnökét, az orosz Eduard Husszajnovot is - aki jelezte, elfogadja az invitálást -, mint ahogy a kubai bokszlegendát, Teofilo Stevensont is.

A versenyre január 26-tól árusítják a napi belépőket és a négynapos bérletet a Hódos Imre-sportcsarnok jegypénztáraiban, előbbit 500, utóbbit 1000 forintos áron. A diákok és a nyugdíjasok számára a belépés ingyenes. A program szerint az első három nap a küzdelmek 14 órától kezdődnek, míg a február 4-i döntők 17 órától kezdődnek.