Vágólapra másolva!
Várhatóan a bíróságon támadja meg a honfitárs Shane Mosley ellen elveszített mérkőzését Oscar De La Hoya, a Boksz Világtanács (WBC) és a Boksz Világszövetség (WBA) nagyváltósúlyú világbajnoki címétől megfosztott amerikai sztár.

A két ökölvívó magyar idő szerint vasárnap hajnali, Las Vegas-i ütközetében a kihívó mindhárom pontozónál 115-113 arányban bizonyult jobbnak, ám nem kevesen vélik úgy, hogy Mosley csak a mérkőzés utolsó meneteit nyerte meg, az első, nagyobbik felében viszont a világbajnok volt a meggyőzőbb. "A szívem legmélyéig érzem, hogy én győztem. Hétfőn leülök az ügyvédemmel kidolgozni a stratégiát, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan előállunk a bizonyítékokkal" - jelentette ki De La Hoya, akinek - legalábbis a ringben - nem sikerült revánsot vennie riválisán.

A két klasszis előzőleg 2000. június 17-én - még váltósúlyban - mérte össze tudását, és De La Hoya akkor is kikapott, ugyancsak pontozással. Akkor azonban a három bíró közül csak kettő ítélte jobbnak Mosleyt. A mérkőzést szervező Nevadai Sportbizottság igazgatója, Marc Ratner védelmébe vette a pontozókat: "Mindhárman elismert szakemberek, és a legjobb tudásuk szerint értékelték a csatát. Szoros mérkőzés volt, és ha Mosley kapott volna ki, most ő panaszkodna..."

A 32 éves kihívó profi pályafutásának 39. győzelmét aratta két vereség és egy félbeszakadt mérkőzés mellett. Jutalma 4,5 millió dollár, ehhez járul a televíziós jogdíjakból származó bevétel, valamint az a félmillió dollár is, amelyet De La Hoya ajánlott fel arra az esetre, ha Mosleyé lesz a világbajnoki cím.

A 30 éves de le Hoya mérlege: 36 győzelem és immár három vereség. Bankszámlája az eredménytől függetlenül legalább 15 millió dollárral, plusz a televíziós jogdíjakból származó bevétellel gyarapodik. Ugyanakkor korábban jelezte, hogy felhagy a boksszal, ha elveszíti mostani címmérkőzését Mosleyval szemben, akitől egyéb iránt legelső, még amatőrként vívott mérkőzésükön ugyancsak vereséget szenvedett a hivatásos karrierje előtt olimpiai bajnoki aranyéremig jutó, majd profiként öt különböző súlycsoportban is világbajnokká avanzsáló Oscar De La Hoya.