Vágólapra másolva!
Az amerikai Oscar De La Hoya elvesztette a WBC és a WBA nagyváltósúlyú világbajnoki címét, miután Las Vegasban helyi idő szerint szombat este pontozásos vereséget szenvedett honfitársa, Shane Mosley ellen.

A 12 menetes mérkőzés után a három bíró ítélete egyöntetű volt: mindhárman 115-113 arányban Mosleyt látták jobbnak. Ez azt jelenti, hogy De La Hoyának nem sikerült revansot vennie ellenfelén. A két sportoló előzőleg 2000. június 17-én - még váltósúlyban - mérte össze tudását, és De La Hoya akkor is kikapott Mosleytól, ugyancsak pontozással. Akkor azonban a három bíró közül csak kettő ítélte jobbnak Mosleyt.

A 32 éves Mosley a magyar idő szerint vasárnap hajnalban tartott mérkőzésen profi pályafutásának 39 győzelmét aratta két vereség és egy félbeszakadt mérkőzés mellett. Jutalma 4,5 millió dollár lesz, ehhez járul a televíziós jogdíjakból származó bevétel, valamint az a félmillió dollár, amelyet De La Hoya ajánlott fel arra az esetre, ha Mosleyé lesz a világbajnoki cím.

A 30 éves De la Hoya mérlege: 36 győzelem és immár három vereség. Bankszámlája az eredménytől függetlenül 15 millió dollárral, plusz a televíziós jogdíjakból származó bevétellel gyarapodik. De La Hoya ugyanakkor korábban jelezte, hogy felhagy a profiboksszal, ha elveszíti a világbajnoki címmérkőzést.