Vágólapra másolva!
Hivatalosan is megerősítést nyert, hogy Lennox Lewis, a nehézsúlyú ökölvívás jelenlegi világbajnoka december hetedikén ringbe száll kihívója, a gyengébbik Klicsko fivérnek tartott Vitalij ellen. A brit bunyós a hírek szerint elfogadta az HBO százmilliós ajánlatát, amelynek részeként a televíziós társaság három mérkőzésre szóló szerződést kötött vele.

Nem akármilyen ajánlattal rukkolt elő az HBO televíziós társaság, amely százmillió dollárt ajánlott fel Lennox Lewis, hogy vállaljon el egy három összecsapásból álló mérkőzéssorozatért. A hírek szerint sorrendben Vitalij Klicsko, Mike Tyson, majd Vlagyimir Klicsko lenne a kihívó, feltéve, ha Lewis nem kap ki valamelyiktől.

klitschko.comhttp://www.klitschko.comLewis nősülni készül/sport/egyeni/boksz/20020903lennox.html

A Klicsko-fivérek honlapja már napok óta hirdeti, hogy hivatalossá vált az időpont, a német Bild és rá hivatkozva a DPA német hírügynökség hétfőn hozta nyilvánosságra a hírt. Ennek értelmében december hetedikén, a WBC övéért Lennox Lewis harcba száll a "doktor úrral", az Universum ukrán bunyósával, Vitalij Klicskóval (31-1, 30 KO).

A hamburgi istálló promótere, Hans-Peter Kohl állítólag már el is repült Londonba, hogy megkösse a szerződést. "Hosszú ideje erre várok, most végre teljesül az álmom" - mondta Vitalij, aki egyelőre nincsen formában, de edzője szerint van még idő a felkészülésre. "Nem lesz probléma, készen leszünk decemberre" - állítja Fritz Sdunek.