Nem rendezik meg Svájcban az országúti kerékpáros vb-t

Horizontal
Denmark's Kasper Asgreen leads a group up Parliament Hill in Harrogate, northern England, on September 29, 2019 as they compete in the Men's Elite Road Race at the 2019 UCI Road World Championships, Leeds to Harrogate. (Photo by Ben STANSALL / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem rendezik meg Svájcban az országúti kerékpárosok világbajnokságát, amelynek Aigle és Martigny adott volna otthont szeptember 20. és 27. között.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szerdán tette közzé a honlapján a szervezőbizottság döntését, melyet azt követően hozott meg, hogy a svájci Szövetségi Tanács a koronavírus-járvány elleni küzdelem jegyében szeptember 30-ig nem engedélyezte az 1000 főnél nagyobb tömeget vonzó események megtartását.

Amint arra a beszámoló kitért, szombat óta a Svájcba utazók számára 45 ország esetében kötelező a karantén. A korlátozó intézkedés rendkívül megnehezítené a részvételt a vb-n, amelyen a juniortól a felnőtt korosztályig mintegy 90 országból közel 1200 versenyző érkezne.

Májusban felmerült már, hogy amennyiben a pandémia miatt Svájc nem tudja vendégül látni a világbajnokságot, úgy

egy későbbi, novemberi időpontban több közel-keleti ország, így Omán, Katar vagy az Egyesült Arab Emírségek is vállalná a rendezést.

A különböző korosztályokban nyolc nap alatt 11 versenyszámot rendeznének. A La Gazzetta dello Sport értesülése szerint beugróként Emilia-Romagna vagy Veneto régió vendégül látná a felnőtt férfi és női viadalt. Az UCI bejelentése szerint az eredeti időpontban, a svájcihoz hasonló karakterisztikájú útvonallal keresnek alternatívát Európán belül. A szövetség jelezte: szeptember 1-jéig határoz a világbajnoksággal kapcsolatban.