Három és fél év után visszatér az olimpiai bajnok magyar kenus

76046086 SQUARE FORMAT
Hungarian canoeist Attila Vajda (L) celebrates winning the C1 1000m final 11 August 2007 in the western German city of Duisburg. Vajda won the event ahead of Slovakian Marian Ostrcil (2nd) and Spain's David Cal Figueroa (3rd). Duisburg is hosting this year's Canoe World Championships with 90 nations and 852 athletes competing from 08 to 12 August 2007. AFP PHOTO DDP/VOLKER HARTMANN GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
Három és fél évvel visszavonulása után újra rajthoz áll Vajda Attila olimpiai bajnok kenus - számolt be a delmagyar.hu.

A honlap kiemelte: a Dunaferr SE olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnoka, aki edzőként dolgozik, nem a tokiói ötkarikás játékokra készül, hanem jó kis mókának tekinti az egészet.

- fogalmazott Vajda, aki másfél hónapja edz komolyan.
"Mostanra sikerült eljutnom oda, amit szerintem a felnőtt mezőny közepe, illetve vége tud jelenleg" - mondta, hozzáfűzve: a rutin szól mellette.

Vajda Attila nem gondol a tokiói olimpiára Forrás: ddp images/AFP/Volker Hartmann

A 37 esztendős Vajda viccből egy forgatókönyvet felvázolt az olimpiai kvótaszerzésről.
"Elsőként mondjuk az országos bajnokságon a mezőny fele beborul a vízbe, a másik pedig hasmenést kap, továbbá jönnek a dinoszauruszok, és engem elkerül a cunami Szolnokon. Miután így megnyerem az ob-t, s ezzel kijutottam az európai pótkvalifikációs versenyre, ott nagyon sok pénzt fizetek mindenkinek, hogy találjon más elfoglaltságot magának arra az időre. Ebben az esetben tényleg szerezhetek egy kenus kvótát Tokióra! Aztán a szövetség meg azt mondja, menjen már más helyettem" - tréfálkozott Peking olimpiai bajnoka.
A szót komolyra fordítva azt mondta: nem gondolja, hogy bejutna az ezer egyes döntőjébe.
Párosban a 16 éves unokaöccsével, az ifjúsági válogatott Papp Lászlóval indul.
"Óriási dolog, hogy családon belül, húsz év korkülönbséggel indul kettes hajó a felnőtt bajnokságon. Azon felül meg örök emlék lesz mindkettőnk számára" - szögezte le.