Magnus Carlsen harmadik online sakktornáját nyerte

- SPO game Horizontal
Norwegian chess Grandmaster Magnus Carlsen (R) and Filipino-American chess grandmaster Wesley So play in the World Fischer Random Championship Chess first final, at Henie Onstad Art Center in Baerum, Norway, on October 31, 2019. (Photo by Berit Roald / NTB Scanpix / AFP) / Norway OUT
Vágólapra másolva!
A világbajnok Magnus Carlsen nyerte azt az online sakktornát, amely a negyedik állomása volt a norvég nemzetközi nagymester által útnak indított, egymillió dollár összdíjazású sorozatnak.

A 15 perces alapjátékidejű partikkal zajló, 150 ezer dollár összdíjazású Legends of Chess elnevezésű viadal döntőjében Carlsen az orosz Jan Nyepomnyascsijt verte meg a hétfői 4-2 után kedden 2,5-0,5-re diadalmaskodva a két nyert párharcig menő csatában.

A szuperdöntővel záruló sorozat negyedik tornáját megelőzően az elsőt és a harmadikat is Carlsen, míg a másodikat az orosz Danyiil Dubov nyerte. A legutóbbi állomáson indult Lékó Péter is, a magyar nagymester két riválist tudott legyőzni, viszont hét vereséget szedett össze, így tizedikként, az utolsó helyen végzett.