A japánok nem akarnak nézők nélküli olimpiát

2020 Tokyo Olympics The 2020 Summer Olympics is scheduled to take place from 24 July Summer Olympics Tokyo 2020 2020 Summer Olympics Games of the XXXII Olympiad OLYMPIC GAMES Olympics The Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympic Ga Covid-1
A japánok nem akarnak nézők nélküli olimpiát
Vágólapra másolva!
A házigazda japánok sem akarnak nézők nélküli olimpiát jövőre - jelentette ki Takaja Masza, a tokiói ötkarikás játékok szervezőbizottságának szóvivője kedden.

Egy meg nem erősített, múlt hét óta terjedő hír szerint Abe Sindzó miniszterelnök azt mondta, az olimpiát mindenképpen meg kell rendezni jövő nyáron, akár nézők nélkül is.

Erre reagálva Takaja Masza kedden egy sajtótájékoztatón felidézte, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach júliusban leszögezte, a NOB ellenzi a nézők nélküli rendezvényeket.

- tette hozzá a szóvivő.

A japánok nem akarnak nézők nélküli olimpiát Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Koji Ito

Mint elmondta, a japán kormány, a tokiói városvezetés és a szervezőbizottság illetékesei legközelebb ősszel üléseznek, de addig is figyelemmel kísérik a koronavírus-helyzetet.

Takaja Masza elárulta, nincs határidő annak eldöntésére, hogy az olimpiát zárt kapuk mögött, vagy nézők részvételével rendezzék-e meg.

A szervezőbizottság és a NOB március végén a koronavírus-világjárvány miatt halasztotta el a július 24. és augusztus 9. közötti időszakra tervezett ötkarikás játékokat, amelyet a jelenlegi tervek szerint 2021. július 23-tól augusztus 8-ig rendeznek meg.