Az eredeti program marad a paralimpián

TOPSHOTS Horizontal, Tokio 2020. olimpia, koronavírus
Elmaradhat a 2020-as tokiói olimpia
Vágólapra másolva!
Nem változik az eredeti program a jövő évre halasztott tokiói paralimpián.

A szervezőbizottság hétfőn jelentette be a 2021. augusztus 24. és szeptember 5. között sorra kerülő paralimpia időrendjét, egyúttal azt is jelezte, hogy nem lesz módosítás a versenyhelyszíneken sem, mind a 43 létesítmény rendelkezésre fog állni, ahogy az olimpiai falu és a médiaközpont is.
"Nincs jelentős változás a programban, aminek véglegesítése nagy lépés a sportolók számára" - mondta Nakamura Hide, a szervezők egyik vezetője.

Az idei olimpiát és paralimpiát a koronavírus-járvány miatt halasztották el egy évvel. Egyes szakemberek szerint a jövő nyári események is veszélyben vannak, amíg nincs meg az oltás a vírusra, a rendezők, Tokió vezetése, a japán kormány és a nemzetközi sportszervezetek ugyanakkor eltökéltek a rendezést illetően. A szervezőbizottság és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság illetékesei hétfőn elmondták, hogy több forgatókönyvvel is készülnek, és ha a helyzet jövőre úgy kívánja, lehet szó karantén alkalmazásáról, a szurkolók számának limitálásáról, komolyan lecsökkenthetik a kiegészítő személyzet és az önkéntesek létszámát is.

A 2021. július 23-án kezdődő olimpián 11 ezer, míg a paralimpián 4400 sportoló vehet majd részt. Utóbbin 22 sportágban 539 versenyszámot bonyolítanak le.