Változott a jövő évi Tour de France indulási helyszíne

kerékpár Thomas Voeckler Tour de France
French Thomas Voeckler of Direct Energie pictured during the arrival of the seventeenth stage at the 103rd edition of the Tour de France cycling race, 184,5 km from Bern to Finhaut-Emosson, Switzerland, on Wednesday 20 July 2016. This year's Tour de France takes place from July 2nd to July 24th. BELGA PHOTO YORICK JANSENS
Vágólapra másolva!
Az eredeti tervekkel ellentétben jövőre nem Koppenhágából rajtol majd a Tour de France országúti kerékpáros körverseny, a dán főváros 2022-ben lesz a start helyszíne.

A viadal szervezői és a helyi illetékesek hetek óta tartó tárgyalássorozat után arra jutottak, hogy egy évvel elhalasztják a koppenhágai rajtot - jelentették be hétfőn a dán szervezők. A halasztásra azért volt szükség, mert a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) úgy határozott, hogy jövőre a Tour, valamint a Vuelta a Espana is a tervezettnél egy héttel korábban kezdődik majd, Koppenhágának azonban ez az időpont nem volt megfelelő. A francia körverseny ugyanis így június 26-án kezdődik, miközben a dán főváros június 28-án az idénről jövőre halasztott labdarúgó Európa-bajnokság egyik nyolcaddöntőjének lesz a házigazdája.

A Tour de France startját a tokiói olimpia jövő nyárra halasztása miatt kell egy héttel korábbra tolni, mivel a legrangosabb viadal ütközött volna az ötkarikás férfi mezőnyverseny időpontjával. Az UCI múlt kedden nyilvánosságra hozott versenynaptára szerint a Tour 2021-ben július 18-án zárul, azaz a résztvevők gond nélkül indulhatnak a japán fővárosban július 24-én esedékes ötkarikás erőpróbán.