Vágólapra másolva!
A férfiaknál Bicsák Bence, a nőknél Bragmayer Zsanett győzött vasárnap a triatlonosok sprinttávú országos bajnokságán Baján.

A másfél héttel ezelőtti válogatón is első két triatlonos közül Bicsák 52:05 perc alatt ért célba, és a junior világbajnok Lehmann Csongort utasította maga mögé, aki címvédőként indult azon a távon, amelyen 750 métert úsznak, 20 kilométert kerékpároznak és zárásként 5 kilométert futnak a versenyzők. A harmadik helyen szintén egy stabil válogatott, Dévay Márk végzett.

Bicsák Bence (elöl) magabiztos előnnyel nyert Forrás: AFP/Charly Triballeau

Bicsák Bence elmondta: nagyon szeret Baján versenyezni, amelynek pályáját Magyarország egyik legkeményebbjének és legnehezebbjének tart, ráadásul a városhoz is nagyon sok barátság és szép emlék fűzi.

- mondta.

A nőknél Bragmayer a válogatóhoz hasonlóan magabiztosan tudta maga mögött tartani a mezőnyt. Második helyen - miként a válogatón - ezúttal is Horváth Karolina végzett mögötte, míg a harmadik a tavaly ugyancsak dobogós Bukovszki Tünde lett. Bragmayer kiemelte: a szintén egyhuzamban letudott versenyhétvégék miatt ő is fáradtan érkezett a bajai versenyre, bár ez esetében inkább mentális jellegű volt.

- utalt a versenyző a tartui kontinensbajnokságra, amelyet a tervek szerint egy héttel később a hamburgi vegyes váltó világbajnokságot követ.

Eredmények:
férfiak:
1. Bicsák Bence (PSN Zrt.) 52:05 perc
2. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi TK) 52:31 p
3. Dévay Márk (Veresegyház VSK) 53:01 p

nők:
1. Bragmayer Zsanett (Team Újbuda SE) 1:00:03 óra
2. Horváth Karolina (Budaörsi TK) 1:02:10 ó
3. Bukovszki Tünde (Budaörsi TK) 1:02:28 ó