Golfversenyt nyert a kigyúrt Bryson DeChambeau

Rocket Mortgage Classic - Final Round GettyImageRank2 GOLF SPORT
DETROIT, MICHIGAN - JULY 05: Bryson DeChambeau celebrates his win during the final round of the Rocket Mortgage Classic at the Detroit Golf Club on July 05, 2020 in Detroit, Michigan. Leon Halip/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikai Bryson DeChambeau győzött a profi golfozók első számú sorozatának (USA PGA Tour) legutóbbi állomásán, a 7,5 millió dollár összdíjazású Rocket Mortgage Classicon.

A Detroitban rendezett négynapos versenyen a 26 éves játékos végig jól játszott, de sikeréhez a zárónapi remeklésére volt szükség. DeChambeau három ütés hátrányból kezdte a vasárnapot a vezető Matthew Wolff mögött, és nem csupán beérte honfitársát, hanem végül három ütés előnnyel nyerte meg karrierje hatodik PGA-trófeáját.

DeChambeau az elmúlt időszakban rengeteget erősített, egy év alatt közel húsz kiló izmot pakolt magára, és ez nem csupán a külsején látszik meg, hanem a játékán is.

"Átalakítottam a testem és megváltoztattam a játékhoz való hozzáállásomat. Úgy tudtam most nyerni, hogy teljesen máshogy golfozom, mint korábban" – mondta győzelmét követően. Az új stílus azt jelenti, hogy DeChambeau az ellenfeleknél sokkal hosszabb kezdő ütéseket (drive-okat) tud ütni, így a hosszabb, 4-5 ütéssel teljesíthető pályaszakaszokon is, szinte azonnal, akár már második ütésével célba veheti a lyukat.

DeChambeau az első helyért 1,35 millió dollárt (424 millió forint) kapott.

Eredmények:
1. Bryson DeChambeau (amerikai) 265 ütés (66, 67, 67, 65)
2. Matthew Wolff (amerikai) 268 (69, 64, 64, 71)
3. Kevin Kisner (amerikai) 270 (65, 69, 70, 66)