Csampa Zsolt és Szabó Bence harcol a vívószövetség elnöki posztjáért

vívás
5955109 21.07.2019 South Korea's Ha Hansol, left, competes against Hungary's Csanad Gemesi during the men's sabre team final match at the World Fencing Championship in Budapest, Hungary. Grigory Sysoev / Sputnik
Vágólapra másolva!
Két jelölt, Csampa Zsolt és Szabó Bence pályázik a Magyar Vívó Szövetség elnöki posztjára - tette közzé hivatalos oldalán a sportági szervezet. 

Csampa Zsolt immáron nyolcadik éve a szövetség elnöke, regnálása alatt a magyar vívósport kiemelkedő eredményeket produkált. Három olimpiai- és négy világbajnoki aranyérem mellett két, sikeresen megrendezett világbajnokság (2013 és 2019) is az ő regnálása alatt zajlott le.

Kihívója, Szabó Bence kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardozó, korábban a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, majd főtitkára, egykori egyesülete, az Újpesti TE elnöke, a magyar vívóválogatott szövetségi kapitánya volt. Jelenleg a sportág legmagasabb szintű nemzetközi szervezetének, a FIE végrehajtó bizottságának magyar tagja - szedte össze az MVSZ az 58 éves sportvezető eredményeit.

A tisztújító közgyűlést július 18-án tartja a szövetség. Ahogyan az elnököt, úgy az alelnököket is négy évre választják. Utóbbi négy pozícióra négy jelölés érkezett Kamuti Jenő, Nagy Tímea, Somlai Béla és Török Ottó személyében.