Koronavírus-fertőzés miatt elmarad a UFC világbajnoki címmérkőzése

Kamaru Usman v Colby Covington GettyImageRank2 SPORT MARTIAL ARTS
LAS VEGAS, NEVADA - DECEMBER 14: UFC welterweight champion Kamaru Usman (L) punches Colby Covington in their welterweight title fight during UFC 245 at T-Mobile Arena on December 14, 2019 in Las Vegas, Nevada. Usman retained his title with a fifth-round TKO. Steve Marcus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Július 11-én, a UFC 251-es gálájának fő mérkőzésén csapott volna össze egymással a váltósúlyú világbajnok, Borics Ádám korábbi klubtársa, Kamaru Usman, valamint a kihívója, Gilbert Burns.

A 33 éves brazil kihívónak azonban pozitív lett a koronavírus-tesztje, így nem utazott el a szervezet eseményének helyet adó Egyesült Arab Emírségekbe. Burns a hivatalos Twitter-oldalán osztotta meg a rossz hírt a követőivel:

„Lesújtó hír, nem érzem jól magam, de meg fogom nyerni ezt a csatát! Vigyázzatok magatokra odakint!"

A UFC hivatalosan egyelőre nem kommentálta a dolgot, de sajtóhírek szerint egy későbbi időpontban megrendezik majd ezt a párosítást. Minimális esély még lehet arra, hogy Usman mással bunyózzon, ugyanakkor az idő rövidsége (1 hét a meccsig) és az a tény, hogy a bajnok sem utazott el a helyszínre, arra enged következtetni, hogy nem lesz pótmegoldás július 11-re.