Vágólapra másolva!
A férfi tenisz-világranglista 84. helyén álló Fucsovics Márton 6-4, 2-6, 10-7-re kikapott a 792. helyezett Madarász Gergelytől a magyar csapatbajnokság elődöntőjében. A 25 éves teniszező a DIGI Sport híradójának elmond, reméli, hogy pár éven belül bekerül a legjobb 200-ba, Fucsovics pedig azt hangsúlyozta, hogy neki augusztus közepére kell csúcsformába kerülnie, mivel minden akkor elrajtoló versenyen szeretne majd elindulni.

„Nagyon fáradt vagyok, nagyon örülök, mert igaz, hogy nem egyéni versenyen, de most Marci ellen sikerült elérnem életem első top100-as játékos elleni győzelmét. Az első szettben Marci nem annyira érezte, szerencsére nekem nagyon jól ment a játék, de fizikálisan eléggé elfáradtam. A második játszmában volt is egy kis probléma a vállammal, aztán a super tie-break-ben volt egy kis izomgörcs a kezemnél is. Küzdöttem minden pontért, aztán sikerült" – mondta Madarász Gergely a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek.

– jegyezte meg Fucsovics Márton.

Fucsovics Mártonék a döntőben kikaptak a Budapest Kupán Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Olyan taktikát próbáltunk kidolgozni, azt az egyetlen egyet, amivel esélye lehetett Gergőnek, ez be is jött, de ehhez az kellett, hogy ma 120 százalékon teniszezzen. De kellett hozzá az is, hogy Marci rég játszott tétmérkőzéseket, és neki is vissza kell jönnie ebbe a körforgásba, hogy újra tétmeccseket játsszon" – mondta a Diego SC elnöke, Kisgyörgy Gergely, aki egyúttal a Davis-kupacsapat edzőjeként is figyelte csütörtökön a budapesti Nemzeti Edzés Központban történteket.

Madarász tavaly indította újra profi pályafutását, és egészen komoly céljai vannak.

„Kint játszottam az amerikai bajnokságban 20 évesen, akkor olyan 600 körül voltam a világranglistán, öt évig a tengerentúlon voltam, és most kezdtem újra tavaly a profi világot.

Amint újraindul a vírus után a versenyzés, onnantól én is fogok újra versenyezni.

A jövő évben a top 500 a cél, majd szépen lassan mennék egyre előrébb, aztán szeretnék bekerülni a top 200-ba remélhetőleg."

„Persze, most többen fölkapják a fejüket erre az eredményre, de azért messzemenő következtetést nem szabad levonni, dolgozni kell tovább, a világban ott van a többi játékos, akikkel meg kell küzdeni, hogy előre kerüljön" – mondta Madarász esélyeiről Kisgyörgy Gergely.

„Davis-kupa edző is vagyok, így Marcira is figyeltem fél szemmel, nagyon szeretném, hogy ő nagyon-nagyon jól teniszezzen. Szépen össze fogják rakni a játékát, és jól fog teniszezni. Biztos vagyok abban, hogy az újrakezdésnél ő már kész lesz, és jó eredményeket fog elérni" – fogalmazott Kisgyörgy Gergely.

Fucsovics Mártonnak pedig nem feltétlenül most, sokkal inkább majd augusztus közepétől kell jól játszania az amerikai ATP-tornákon és a US Openen, már ha a vírushelyzet engedi.

Az MTK-nak még csütörtökön jöttek a jó eredmények, és Fucsovics csapattársai fordítani tudtak a Diego SC ellen. Így a világranglista 84. helyezettje pénteken újra pályára léphet a győri GYAC elleni, csapatbajnoki döntőben.