Az olimpiai bajnok magyar vívó biztosan folytatja a tokiói játékokig

párbajtőr Szász Emese rio2016 olimpia2016
A párbajtőröző Szász-Kovács Emese megvédené olimpiai bajnoki címét
Vágólapra másolva!
Szász-Kovács Emese, a női párbajtőrvívás olimpiai címvédője egy évvel meghosszabbította szerződését a Vasassal és tovább dolgozik azért, hogy ott lehessen a jövő nyárra halasztott tokiói nyári játékokon.

A 37 éves vívó a fővárosi klub honlapjának adott nyilatkozatában többek között azt mondta: az egyéves halasztás nem változtatott azon a célján, hogy kivívja az olimpiai szereplést.

"Korábban persze bizonytalan voltam, hogy a tokiói olimpia után folytatom-e,

Ha már egyszer beleálltam ebbe az egészbe, nem fogom félbehagyni" – mondta Szász-Kovács, hozzátéve, hogy a családja teljes mértékben támogatta a döntését.

A klasszis vívó tavaly nyáron adott életet ikreinek, akik elmondása szerint jól bírják a helyzetet. Mint mondta, családon belül meg tudják oldani a gyerekek felügyeletét, így ő nyugodtan tud edzeni.

A párbajtőröző Szász-Kovács Emese egyelőre azért harcol, hogy ott lehessen Tokióban Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A tokiói olimpia halasztása Szász-Kovácsnak abból a szempontból jól jött, hogy időt nyert.

"Márciusban, amikor visszatértem a budapesti Grand Prix-n a pástra, egyszer-egyszer már visszajöttek a régi mozdulatok, aminek nagyon örültem. Most egy kicsit nyugodtabban tudunk tovább dolgozni Peterdi Andrással annak érdekében, hogy minél több dolgot felelevenítsünk a korábbi vívásomból" – jegyezte meg a Vasas sportolója, aki azt is elmondta: a legfontosabb az lenne, hogy minél többet tudjon versenyezni, hiszen csak úgy rázódhatna vissza a vívásba.

"Egyelőre még semmi konkrétum nincs a menetrend kapcsán, csak annyi tűnik biztosnak, hogy az olimpia előtt lemegy majd valamikor az utolsó kvalifikációs világkupa-verseny, utána pedig már csak a zónakvalifikáció marad, ahol egyetlen kvóta talál gazdára.

Ehhez persze előtte itthon is bizonyítanom kell, de én továbbra is csak magammal, a saját formám mihamarabbi visszanyerésével foglalkozom. Meglátjuk, ez mire lesz majd elég" – fogalmazott Rio de Janeiro bajnoka.