Jelentős változtatásokkal készülnek a US Open szervezői

Mutua Madrid Open - Day Eight Madrid 20190511 Caja Magica Rafael Nadal Spain Mutua Madrid Open SP 11 May 2019 SPORT Tenis ATP A. Perez Meca PRESS Deporte TENNIS ATP1000 Personality ATP Masters 1000 MASTERS
Rafael Nadal during the Mutua Madrid Open Masters match on day eight at Caja Magica in Madrid, Spain. May 11, 2019. (Photo by A. Ware/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Stacey Allaster, az Egyesült Államok szövetségének (USTA) főigazgatója vasárnap közölte, hogy várhatóan június második felében döntenek a Grand Slam-torna megrendezéséről, illetve lebonyolítási módjáról.

Rövidebb mérkőzésekben is gondolkodnak a tervek szerint augusztus 31-én elrajtoló amerikai nyílt teniszbajnokság szervezői.

"Egyelőre várjuk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további fejleményeket, még semmi konkrétum nincs. Annyi biztos, hogy maradunk a tervezett időnél és helyszínnél"

- jelentette ki a sportvezető.

A felmerült javaslatokról szólva, úgy fogalmazott, hogy - noha tavaly a 850 ezer néző komoly jegybevételhez juttatta a USTA-t - egyre valószínűbb a zárt kapus rendezés. Emellett az edzésekre érkező játékosok nem használhatnák az öltözőket, hanem a tréning után rögtön visszatérnének a hotelbe.

Novak Djokovic 2018-ban megnyerte a US Opent. Forrás: AFP/Karim Sahib

Ha a férfi teniszezők kérik, előfordulhat, hogy

csak két nyert szettig tartanak az ő mérkőzéseik is.

A találkozókon előnyben részesülne a sólyomszem-technológia, kevesebb vonalbíró dolgozna a pályákon, és csak felnőtt labdaszedőket alkalmaznának.

A játékosokat Párizsban, Bécsben, Frankfurtban, Buenos Airesben és Dubajban "gyűjtenék össze", majd - negatív vírusteszt esetén - charterjáratokkal juttatnák el New Yorkba. A Billie Jean King National Tennis Centerben aztán naponta ellenőriznék a testhőmérsékletüket, illetve tesztelnék őket.

A szervezők mindenképpen lecsökkentenék a teniszezők kíséretének a létszámát, hogy ne akár 7-8 ember kíséretében érkezzenek. Például a helyszínen biztosítanának nekik masszőrt és fizioterapeutát is.