Társoldalunk:

Teljes szezonnal zárná pályafutását a klasszis német kerékpáros

2020.05.31. 12:42

Teljes idényt követően szeretné befejezni pályafutását a klasszis német országúti kerékpáros sprinter, André Greipel.

A 38. születésnapját júliusban ünneplő Greipel az év elején igazolt az Israel Start-Up Nationhöz, ám februári válltörése, majd a koronavírus-járvány okozta versenyszünet miatt február eleje óta nem állt rajthoz egyetlen viadalon sem.

"Noha már végzek országúti edzéseket, változatlanul folyik a felépülésem, amely még legalább egy hónapig fog tartani. A vállam már nem igazán zavar, de biztosra megyek, százszázalékos formában akarok visszatérni" - idézte a cyclingnews szakportál a háromhetes körversenyeken 22 etapgyőzelemmel rendelkező sprintert.

Andre Greipel egy teljes idénnyel búcsúznaForrás: AFP/Belga Mag/Dirk Waem

"Mindannyian versenyezni szeretnénk, ugyanakkor azt is tudjuk, hogy sokkal fontosabb dolgok kerültek előtérbe az életben. Remek lenne újra viadalokon indulni augusztusban, de igazság szerint most még nem tudom megerősíteni a versenyprogramomat" - utalt Greipel arra, hogy a márciusi - a koronavírus-járvány miatt lerövidített - Párizs-Nizza óta szünetelő elitkategóriás országúti szezon a tervek szerint augusztus 1-jén folytatódik.

Noha szerződése egy évre köti az izraeli csapathoz, nem gondolkodik pályafutása lezárásában, 2021-ben ott szeretne lenni a mezőnyben.

"Egy teljes szezont követően szeretném befejezni, indulni a tavaszi klasszikusokon és utánuk talán még egyszer rajthoz állni a Tour de France-on. Nagyszerű lezárást szeretnék" - szögezte le Greipel, aki 2011-ben világbajnoki bronzérmet nyert. A Touron 11 szakaszsikerrel rendelkezik, míg a Giro d'Italián 7, a Vuelta a Espanán 4 etapot nyert, utóbbin 2009-ben megnyerte a sprinterek pontversenyét.

Az Israel Start-Up Nation - amelynek tagja a magyar körversenyen címvédő Krists Neilands - már bejelentette indulási szándékát az augusztus 29-től szeptember 2-ig sorra kerülő Tour de Hongrie-n.