40 évesen visszatér a téli olimpiák legeredményesebb versenyzője

Marit Björgen, sífutás
Phjongcshang, 2018. február 25. A későbbi aranyérmes norvég Marit Björgen a női sífutók tömegrajtos klasszikus stílusú versenyében, a phjongcshangi téli olimpián az Alpensia Sífutó Központban 2018. február 25-én. (MTI/EPA/Antonio Bat)
Vágólapra másolva!
Negyvenévesen felújítja versenyzői pályafutását Marit Björgen, a norvégok nyolcszoros olimpiai bajnok sífutója, a téli ötkarikás játékok történetének legeredményesebb sportolója.

A világklasszis versenyző a svédek nagy hagyományú viadalán, a Vasaloppeten tér vissza 2021 márciusában - írta szerdán a stockholmi Expressen. A Vasa-futást 1922 óta rendezik meg minden évben, 90 kilométeres távon.

A későbbi aranyérmes norvég Marit Björgen a női sífutók tömegrajtos klasszikus stílusú versenyében, a phjongcshangi téli olimpián az Alpensia Sífutó Központban 2018. február 25-én Forrás: MTI/EPA/Antonio Bat

Björgen 2018-ban hagyott fel a versenyzéssel, miután megnyerte a phjongcshangi téli olimpia befejező számát, a női sífutók klasszikus stílusú 30 kilométeres vetélkedését. A nyolc arany mellett négy ezüstje és három bronza is van a téli játékokról, továbbá - öt második és három harmadik helyezés mellett - 18 világbajnoki címet is a magáénak vallhat.

"Két éve hagytam abba, azóta nem versenyeztem, és ez a helyzet számomra nagyon nem volt kielégítő. Úgy döntöttem, kipróbálok valami újat" - idézte Björgent a svéd újság.