Társoldalunk:

Ellopták Wichmann Tamás sírjáról a sírkeresztet

2020.05.20. 15:16

Ismeretlen tettesek megrongálták Wichmann Tamás sírját. A március 3-án eltemetett kilencszeres világ-, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus sírjáról ellopták a keresztet.

Az esetről Wichmann Ákos, a legendás kenus fia számolt be a közösségi oldalán

"Tegnap vettük észre, hogy valaki ellopta édesapám, Wichmann Tamás sírjáról a keresztet. Nem kívánom minősíteni a tettet, nem szórok átkokat, s feljelentést sem teszek. 

Wichmann Tamást március 3-án temették elFotó: Csudai Sándor - Origo

Tény azonban, hogy a tettes édesapámon kívül több, a sírban nyugodó családtaggal szemben is kegyeletsértést követett el. Oktalanul. Biztosíthatok mindenkit, egyikük sem szolgált rá ilyen magatartásra. 

A keresztet a hónap végéig nem pótolom, mert szeretnék esélyt adni annak, aki ellopta, hogy magába nézzen, s amennyiben emberként tekint magára, úgy tegye jóvá a hibát: S ahogy elvitte, névtelenül és titokban tegye vissza édesapám sírkeresztjét a helyére. 

Wichmann Tamás február 12-én halt meg 72 éves korában, hosszan tartó betegség után. 

Eltemették a kenus legenda Wichmann Tamást - galéria

A kétszeres olimpiai ezüstérmest a Farkasréti temetőben búcsúztatták.

Kenulapátokkal tisztelegtek az eltemetett Wichmann Tamás előtt

A Farkasréti temetőben kedden utolsó útjára kísérték Wichmann Tamás kilencszeres világ-, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenust, aki február 12-én halt meg 72 éves korában. Régóta nagyon beteg volt. A gyászolók között családtagjai mellett barátai, tisztelői, más sportágak képviselői, de elsősorban kajakosok és kenusok rótták le tiszteletüket az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója előtt.