Társoldalunk:

Nekiment a nemzetközi szövetségnek a világranglista-8. teniszező

2020.05.19. 20:28

Nem a teniszezőknek kellene egymáson segíteni Matteo Berrettini, a férfi világranglista nyolcadik helyezettje szerint.

A világelső Novak Djokovic áprilisban közölte, Roger Federerrel és Rafael Nadallal közösen létrehoznak egy pénzügyi alapot, mellyel a top 100 játékosai segíthetnének a 250. és 1000. hely közöttieknek, akik csak a versenyeken megszerezhető pénzdíjakból élnek.

Nem mintha nem tisztelném a többi játékost, de azt hiszem, egyetlen sportolót sem szabad olyan helyzetbe hozni, hogy segítenie kellene anyagilag a többi sportolót- jelentette ki az olasz Berrettini. "Ez nálunk a szövetségek és a versenyszervezők, azaz a nemzetközi szövetség, az ATP és a WTA felelőssége lenne, akiknek mi a fellépésünkkel fizetünk azért, hogy lebonyolítják a tornákat. Nekik kell rólunk gondoskodni".

Matteo Berrettini szerint nem a teniszezők dolga lenne, hogy segítsenek egymásonForrás: AFP/David Gray

A 24 éves római játékos elmondta, beszélt Djokoviccsal a témában, és a szerb sztár közölte, nincs szó kötelező anyagi segítségről, és azt is tiszteletben tartja, ha Berrettini inkább a kórházakat vagy a rászoruló családokat kívánja támogatni.

Korábban az ATP-rangsorban harmadik Dominic Thiem jelentette ki, hogy nem rajong a koronavírus-járvány miatt bajba jutott teniszezők megsegítésének ötletéért, hanem inkább azokat segítené, akik valóban rászorulnak. Az osztrákok háromszoros Grand Slam-döntőse szerint egyik éljátékos sem ajándékba kapta a vagyonát, és mindannyian keményen megküzdöttek a sikerért.