Társoldalunk:

Abakumova visszatérne, miután lejárt az eltiltása

2020.05.18. 07:13

Vasárnap lejárt az olimpiai ezüstérmétől és világbajnoki címétől is megfosztott Marija Abakumova négyéves büntetése, amelyet doppingolásért kapott az orosz gerelyhajító.

Az atléta azt mondta, hogy teljes erejével a visszatérésre készül, bár hozzáfűzte, hogy gondot okoz számára a pénzdíjak visszafizetése, amelyeket az utóbb érvénytelenített versenyeredményeiért kapott.

A 34 éves Abakumova a pekingi és londoni olimpiai tesztek újraelemzése nyomán, évekkel később bukott meg, és kellett megválnia a 2008-as ötkarikás játékokon szerzett ezüstérmétől, továbbá a 2009-es vb-bronzérmétől és a 2011-es világbajnoki aranyától egyaránt. Ugyancsak törölték a 2012-es olimpián elért tizedik helyezését.

Eltiltása ellen fellebbezett, de beadványát a nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította.

"A kizárás véget ért, és szeretnék visszatérni a sportba, most már jó fizikai és mentális állapotban vagyok. De ahhoz, hogy újra megkapjam a lehetőséget a versenyzésre, számos kérdést meg kell oldanom, elsősorban adósságaim rendezését" - mondta Abakumova, akinek gyűjteményében megmaradt a 2013. évi világbajnokságon kiérdemelt bronzérem.