Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka is aláírta a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését, mely az őshonos nemzeti kisebbségek európai támogatásáért indult el.

Székelyföldért megmozgatjuk Európát – ezzel a jelszóval indította útjára európai polgári kezdeményezését a Székely Nemzeti Tanács tavaly májusban. Az aláírásokkal az uniós döntéshozók figyelmét szeretnék ráirányítani a székelyföldi autonómia-igényekre, és jogi, illetve anyagi támogatást kérnek a hagyományos nemzeti közösségek identitásmegőrzéséhez.

Ezért is csatlakozott a kezdeményezéshez háromszoros olimpiai bajnok úszónk, Hosszú Katinka, aki elmondta:

"Nagyon fontos az, hogy mi magyarok összetartsunk, és attól függetlenül, hogy ők (ti. a székelyföldiek - a szerk.) a határon túl vannak, ugyanúgy magyarok, így tudjuk őket segíteni" – mondta, hozzátéve, hogy mióta Székelyföldet elszakaították Magyarországtól, az ott élők azóta is őrzik a kultúránkat "és nagyon küzdenek azért, hogy a közésségeik megmaradjanak".

Hosszú Katinka ezért valamennyi rajongóját arra biztatja, hogy írja alá a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését, amit itt az Írdalá.hu oldalon tud mindenki megtenni.