Jól halad az olimpiai bajnok úszó infarktus utáni gyógyulása

Bruce Furniss
LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 19: John Naber and Bruce Furniss announce the winner of Relay Performance of the Year during the 2017 USA Swimming Golden Goggle Awards at J.W. Marriott at L.A. Live on November 19, 2017, in Los Angeles, California. Kevork Djansezian/AFP
Vágólapra másolva!
Jól halad a kétszeres olimpiai bajnok úszó, Bruce Furniss gyógyulása múlt vasárnapi szívinfarktusa után.

A 62 éves Furnisst vasárnap súlyos állapotban szállították kórházba Kaliforniában, Orange megyében. Az intenzív osztályon mesterséges kómában tartották, és egy speciális eljárással védték meg az agyát a szívroham következményeitől - írta a Los Angeles Times. Kedden még nem reagált a külvilágra, de szerdán magához tért, mozogni és telefonálni is tudott, csütörtökön pedig már a fizikoterápiát is megkezdte. Orvosai közölték, a korábbi élsportoló néhány hét alatt teljes gyógyulásra számíthat.

Furniss fiatal kora óta Behtyerev (Bechterew)-kórral küzd, ami egy idült, fokozatosan előrehaladó gyulladásos ízületi betegség - jellemzője az ízületek és a szalagok elmeszesedése -, ennek ellenére az 1976-os montreali olimpián 200 méteres gyorsúszásban és a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként is aranyérmet nyert. Pályafutása során tíz alkalommal javított világrekordot. A Swimming World Magazine 1975-ben és 1976-ban is a világ legjobb úszójának választotta, a Hírességek Csarnokába 1987-ben iktatták be. Három alkalommal (1984, 1996, 2004) volt tagja az olimpiai fáklyafutásnak. Tizenhét éve Newport Beachen dolgozik egy ingatlan-tanácsadó cég vezetőjeként.