Letartóztatták a maratoni futás korábbi világcsúcstartóját

Horizontal
Kenya's Wilson Kipsang crosses the finish line to place third at the Berlin Marathon on September 16, 2018 in Berlin. (Photo by John MACDOUGALL / AFP)
Vágólapra másolva!
Letartóztatták a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási tilalom megsértéséért a maratoni futás korábbi világcsúcstartóját, Wilson Kipsangot.

A kenyai rendőrség szerint a 2012-es, londoni olimpia bronzérmese egy bárban italozott 19 társával Itenben, ahol az atléták szoktak magaslati edzőtábort tartani. A társaságnak tagja volt egy helyi politikus is.

A 38 éves Kipsang, akinek január 10-én doppingvétség miatt felfüggesztették a versenyengedélyét, pályafutása során megnyerte a New York, a London és a Berlin Marathont is.

A világrekordot 2013-ban a német fővárosban aratott diadalakor állította fel, majd egy évvel később honfitársa, Dennis Kimetto ugyanott döntötte meg.

Korábban ezen a héten 12 atlétát már letartóztattak Itenben, mivel csoportosan edzettek, ezzel szintén megsértették a kenyai kormány társadalmi összejöveteleket tiltó rendeleteit, amely csupán egyéni tréninget tesz lehetővé.