Peking 2022: részletes elemzést készítenek a tokiói halasztás miatt

Skiing fever takes hold ahead of 2022 Winter Games China Chinese Hebei Zhangjiakou Congli winter Olympics Olympic game ski skiing SQUARE FORMAT
Kevesen hittek abban, hogy Peking rendezheti meg a 2022-es téli olimpiát
Vágólapra másolva!
A 2022-es pekingi téli olimpia szervezői részletes elemzést készítenek arról, hogy a 2020-as tokiói nyári játékok 2021-re halasztása milyen hatással lehet a terveikre.

A 2022-es pekingi téli olimpia szervezői részletes elemzést készítenek arról, hogy a 2020-as tokiói nyári játékok 2021-re halasztása milyen hatással lehet a terveikre.

A pekingi házigazdák közölték: szoros együttműködésben állnak a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) annak érdekében, hogy biztosítsák e "különleges helyzet" megfelelő kezelését.

A NOB és a japán szervezők a múlt héten jelentették be, hogy a koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztják a tokiói olimpiát, majd hétfőn kijelölték az új időpontot is, amely 2021. július 23.-augusztus 8.

Peking 2022: részletes elemzést készítenek a tokiói halasztás miatt Forrás: Imaginechina/Zhou junxiang - Imaginechina/Zhou Junxiang

A pekingi téli játékok tervezett nyitónapja 2022. február 4. Az átszervezéssel a téli és nyári olimpiát hat hónapon belül bonyolítják majd le. A pekingi szervezők azt mondták, az előkészületek terén minden rendben halad, s nincs tervben halasztás.

"Hiszünk abban, hogy a tokiói nyári és a pekingi téli játékok is sikeres lesz" - áll a közleményükben.

A kínai főváros 2015-ben nyerte el a 2022-es rendezés jogát, s ezzel az első olyan város lett, amely nyári és téli olimpiának is otthont adhat. Nyári olimpiát 2008-ban rendeztek Pekingben.