Társoldalunk:

Felfüggesztik a magyar úszók edzéseit a koronavírus miatt

2020.04.01. 20:32

Szerdán délután videokonferencia formájában rendkívüli ülést tartott a Magyar Úszó Szövetség elnöksége. A testület úgy döntött, hogy két hétre teljes edzés-zárlatot rendel el azon magyar válogatott úszók számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

A határozat értelmében a világméretű koronavírus-járványra és a magyar válogatott úszók közötti magas esetszámra – a hivatalos tájékoztatás szerint nyolc úszó és egy edző fertőződött meg az új koronavírussal – való tekintettel az elnökség 2020. április 15-éig felfüggeszti a keretedzéseket, illetve kötelezi a kerettagokat az uszodai felkészülésük felfüggesztésére. Egyben felszólítja a versenyzőket és felkészítőiket, hogy a saját és mások egészségének megőrzése érdekében tartsák be a járványügyi előírásokat.

Április 15-ét megelőzően a válogatott kerettagoknak és felkészítőiknek újabb, immár vérvizsgálattal is kiegészített tesztelésen kell résztvenniük, mielőtt újra elkezdhetik medencés edzéseiket – természetesen amennyiben az akkori járványügyi helyzet és szabályozás ezt lehetővé teszi.