Az atlétikai szövetség 2022-re keres új időpontot a világbajnokságnak

szűcs valdó atlétika gátfutás
DOHA, QATAR - SEPTEMBER 30: Russia's Sergey Shubenkov (L), Switzerland's Jason Joseph (C) and Hungary's Valdo Szucs (R) compete in the Men's 110 metres hurdles heats during day four of 17th IAAF World Athletics Championships Doha 2019 at Khalifa International Stadium on September 30, 2019 in Doha, Qatar. Serhat Cagdas / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) a 2021-re halasztott tokiói olimpia pontos időpontjának bejelentése után jelezte, hogy 2022-ben keres új dátumot az eredetileg jövő évre tervezett eugene-i világbajnokságnak.

A WA közölte: támogatja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntését, mert a koronavírus-járvány miatti egyéves halasztás megfelelő időt biztosít a versenyzőknek az edzések újrakezdésére és a felkészülésre. "Ebben a helyzetben mindenkinek rugalmasnak és kompromisszumra késznek kell lennie, ezért megkezdjük az egyeztetést az oregoni szervezőkkel, hogy 2022-re új dátumot találjunk" - áll a WA közleményében.

A nemzetközi szövetség a 2022-es Nemzetközösségi Játékok és az Európa-bajnokságok rendezőivel is tárgyal majd. Az idei szabadtéri Eb-nek augusztusban Párizs, míg a 2022-esnek München adna otthont.
Az amerikai világbajnokság után 2023-ban Budapest lesz a szabadtéri vb házigazdája.